Podcasts om rollespil på dansk – nye podcasts foråret 2021

Mulighederne for at lytte til rollespil på danske podcasts og se rollespil på dansk youtube er vokset siden jeg lavede min sidste oversigt. Her kommer oversigt over, hvad du kan se og lytte til af rollespil på dansk.

Feltet ændrer sig konstant. Nogle podcasts holder sig ved og forbliver noget, man kan følge og lytte til, og andre er døgnfluer, der holder så længe abonnementet til podcast-serveren ikke er for dyrt.

Har du også en podcast? Smid et link for neden, så du kan komme med på oversigten.

Rollespil for dig: Marie Krøyer – Djævlebetvinger

Fra folkene bag rollespilspodcasten Eftersidning på eventyr kommer endnu en runde Rollespil for dig. De spiller denne gang efterfølgeren til Thorvald Stauning – Varulvejæger. Deres game master er Kristian Bach Petersen kendt fra podcasten papstinenser, og det er som altid underholdende at lytte til. Du kan naturligvis også selv spille scenariet ved at hente det ned herfra: Marie Krøyer.

Han Duo spiller Sværd & trolddom

Podcastduoen Han Duo anmelder ikke kun film og spil i noget, som måske bedst betegnes som Troldspejlet for voksne, for de spiller både rollespil og sværd & trolddom-bøgerne. Efter en vellykket kickstarterkampagne har de løftet deres Sværd & trolddom ud fra den paywall-platform, hvor episoderne gemte sig, så nu kan alle lytte med, når de gennemspiller de klassiske Sværd & trolddom-bøger. Blandt deres episoder er også et interview med Ian Livingstone. På podimo-platformen kan man stadig finde Han Duo rollespiller Call of Cthulhu.

Stemmernes tårn Extended Universe

Christian Fuhlendorff begyndte med en forsigtig prøveballon på radio 24/7 med Stemmernes tårn. Det blev siden til en selvstændig podcast, der kører på tredje sæson, samt en spinoff på TV2 Zulu, som kører på anden sæson (og en tredje skulle lande til efteråret), og han har nu sat gang i to mindre spilforløb med to nye grupper.

Lænestolsrollespil

Lænestolsrollespil læser stadig rollespil og taler om dem. Podcasten er gået ned i tempo for at følge med de skiftende forhold i værternes hverdag. Mellem læsningen af de forskellige rollespil bliver der også interviewet rollespilsforfattere og spillet rollespil for åben mikrofon.

LARPing Out Loud

Værterne Katrine og Kathrine udforsker fortsat de mange sider af live-rollespil, og de får dækket mange forskellige aspekter af både miljøet, af spillene og af live-rollespilspraksis med deres samtaler og interviews med forskellige aktører.

World of Dark Ages Podcast

En podcast på engelsk af Jacob og Peter, som har lavet en podcast dedikeret til World of Darkness-rollespillene og i særdeleshed Dark Ages-perioden, som de begge interesserer sig, og som særlig Jackob Klünder har skrevet flere bøger til.

Dødens dør

En actual play podcast, hvor der spilles Dungeons & Dragons. En flok spillere er samlet om en mikrofon, og de hygger sig med at spille rollespil. Kampagnen udspiller sig i en hjemmelavet D&D-verden.

Engelhardt

En youtube kanal med rollespilstips og tanker af Rune Engelhardt, der begyndte i facebook-gruppen Pen n Paper med indlæg om forskellige tanker om rollespil og rollespilskoncepter, og derefter har han udviklet konceptet til en serie af videoer, hvor han deler sine tanker om rollespil.

Turen går til Anchorome

En dansk actual play youtube kanal, som spiller Dungeons & Dragons. Følg med, når holdet spiller deres kampagne. Det er relativt klassisk youtube-format, hvor gruppen spiller sammen online, og man kan følge deres kampagne.

D&D Adventurers League Danmark

Adventurers League er organized play for Dungeons & Dragons, og de har en youtube-kanal, hvor de har episoder om D&D, og blandt en række episoder, der er en tutorial til at anvende Roll20, som er en online platform for folk, der ikke har mulighed for at mødes fysisk og spille rollespil.

DnD for begyndere

En actual play twitch kanal, hvor der spilles Dungeons & Dragons, og hvor spillet er sat op til at gøre det nemmere for andre at komme i gang med at spille D&D. Efterfølgende kan materialet også ses på youtube.

Dumb Jokes & Dragons

Et standup comedy show med Niels Forsberg om rollespil og andre nørdede ting. Showet er blevet lagt op på youtube.

EDIT – følgende er tilføjet 20/4:

Gamle mænd med nye terninger

Podcasten er en actual play podcast på dansk, hvor der rent undtagelsesvist ikke spilles D&D, men derimod Warhammer Fantasy RPG 1st edition med husregler hentet fra de tre efterfølgende versioner. Gruppen har gennemspillet flere forskellige eventyr, herunder klassikere som The Oldenhaller Contract.

Mangler du en dansk rollespilspodcast eller youtube-kanal på listen? Skriv en kommentar, gerne med link, så kommer det også med.

Offentliggjort af Morten Greis

Historiker, etnolog, brygger, fægter, rollespiller, science fiction entusiast History and Ethnology, brewer and fencer, roleplayer and science fiction enthusiast

6 kommentarer til “Podcasts om rollespil på dansk – nye podcasts foråret 2021

Skriv, skriv, skriv

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: