Daggerheart vs TMNT episode 1

Daggerheart vs TMNT kampagnen begynder her. Vi har først og fremmest en omgang, hvor der skal skabes karakterer. Først ved at rulle på en masse tabeller, og så ved at konverterer karaktererne til DaggerHeart-systemet.

Den indledende spilgang: Karakterskabelsen

Vi begynder stille og roligt med at skabe karakterer. Regelbogen er kommet på bordet, og jeg har også et par supplementer, som udgør rammen for, hvilke dyr der kan komme i spil som mutanter. Vi skal desuden også have afgjort, om Turtles rollespillet udspiller sig i 80’erne (Eastman-Laird), i 90’erne (TMHT) eller i nutiden (aldeles ikke de seneste spillefilm) afgørende for hvilke teknologiske referencer, vi har i spil (før-mobiler, efter-mobiler eller smart phones-æraen).

At rulle en karakter

Følgende rammer bliver udstukket for at rulle stats og for at rulle karaktererne.

  • En karakter har otte stats. De rulles med 3d6, fast rækkefølge. Der rulles tre sæt. Hvis et sæt har summen 80 eller mindre, må sættet kasseres.
  • Der rulles tre dyr. Frit valg af dyr, når vi er gennem processen.

Der rulles for årsag til mutation, og der rulles for forhistorie/opvækst og evt organisation involveret i opvæksten.

Til sidst muteres dyret, og der vælges færdigheder på baggrund af opvækst.

Spildesignbemærkning

Er man vant til at spille D&D, så kan processen måske synes mærkelig når D&D-normen er at vælge race, vælge klasse, fordele ability scores og modificere dem efter karakterkoncept, så man får de optimale bonusser til karakterens evner, og man derved kan udfylde sin plads i gruppen bedst muligt.

I rollespil som DragonBane, Warhammer Fantasy, Dungeon Crawl Classics og i Teenage Mutant Ninja Turtles and Other Strangeness klares skabelsen hovedsagelig ved terningkast – og i Cyberpunk RED ruller man en masse om karakterens opvækst ved hjælp af tabeller. Man kan løbe størstedelen af forløbet igennem med terninger, og det har sin charme. Det fungerer som kreative benspænd, og det skaber karakterer vi ikke havde set komme på forhånd, og det finder jeg stor fornøjelse i. En grund til at det kan lade sig gøre er, at karaktererne i mindre grad er afhængige optimale ‘builds’, som i feks D&D, hvor en karakter uden bestemte bonusser kan have svært ved at fungere på niveau med resten af gruppen og i forhold til de udfordringer, gruppen står overfor. Feks får man i D&D modifiers til stats allerede ved 12 på 3-18 skalaen, mens det i TMNT & Other Strangeness først sker ved 16. I det ene system er det normen at have en modifier, i det andet system er det ikke normen at have en modifier.

Karaktererne

Efter endt terningkast, mutering af dyr og valg af færdigheder, er vi endt med overordnet følgende karakterer:

Flagermus – kan flyve, er muteret ved et tilfælde (som Splinter er det), er blevet fundet af en mentor og oplært i ninjutsu.

Tasmansk djævel – skarp lugtesans, hyper. Blev eksperimenteret på af biologisk forskningsfacilitet, men stak af, og blev fundet af mentor og også oplært.

Echidna – spidse pigge, lang fleksibel tunge. Blev eksperimenteret på og mishandlet og holdt i bur af hemmelig medicinsk forskningsfacilitet, stak af og oplærte sig selv i overlevelse.

Skildpadde – holde vejret, næsten menneskelig. Eksperiment ved medicinsk forskningsfacilitet, adopteret af familie, uddannet i medicin og ansat i velbetalt stilling.

Til næste spilgang konverteres karaktererne til Daggerheart. Vi har talt om hvilke klasse hver bruger som skabelon, og så vælges der mere frit på art og ophav, så det matcher evner og færdigheder etableret.

Vi etablerede dertil, at historien udspiller sig i begyndelsen af 90’erne, så hverken internet eller mobiltelefoner vidt udbredt.

Overordnet blev rammen følgende: flagermus og undvegne tasmanske djævel blev hver især fundet af Mentor (ikke etableret endnu) og oplært i ninjutsu. Senere stødte de på echidna, som havde lært at klare sig selv efter at være undsluppet. Skildpadde har opdaget, at han langt fra er eneste mutantdyr, men andre er blevet mishandlet i modsætning til ham selv. Det er lykkedes ham at opspore den trioen, da han efterforskede eksperimenterne. Herfra er der nu mulighed for at gøre op med mishandlingen af muterede dyr. Eksperimenterne er samlet under betegnelsen ‘Projekt Daggerheart’.

En masse mindre detaljer skal etableres inden næste spilgang, og så går det første eventyr om project Daggerheart løs.

Hvilken virksomhed arbejder skildpadde ved? Hvem er familien, som har adopteret skildpadde? Hvem er de mystiske ninjaer, som er efter vores helte?

Næste gang

Til næste gang skal jeg så have bygget en vores første eventyr op. Jeg tager udgangspunkt i en ‘dagens skurk’ tilgang med forhåbentlig relativt korte eventyr, som jeg kan etablere en kontinuitet over (lidt på samme måde, som den oprindelige Eastman-Laird tegneserie voksede frem organisk). Det er vigtigt at have in mente, at vi er i superheltegenren, og det fungerer anderledes end fantasy-genren, selvom begge kan gå i retning af soap opera genren.

Jeg er vældig spændt på, hvordan det kommer til at forløbe. Det kommer til at blive sjovt.

Offentliggjort af Morten Greis

Historiker, etnolog, brygger, fægter, rollespiller, science fiction entusiast History and Ethnology, brewer and fencer, roleplayer and science fiction enthusiast

One thought on “Daggerheart vs TMNT episode 1

Skriv, skriv, skriv

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.