[Min D&D-kampagne] Undervisningsplaner

Xp fås ikke ved at dræbe monstre, løse mysterier eller “for godt rollespil”. Xp fås ved at bestå kurser på Den Store Magiskole i Glantri By. Dette er en af de faste husregler, der har eksisteret siden kampagnens begyndelse, men den har gennemgået en række ændringer fra kampagnens begyndelse og frem til nu.

Da vi begyndte kampagnen, udfærdigede jeg en liste over aktiviteter, hvor lang tid de varede, hvilke fordele, de gav, og hvor meget Xp, man opnåede. Ideen er så, at man planlægger et par uger af gangen, indkasserer Xp, og udspiller begivenheder, som finder sted undervejs. Det gav desværre for meget bogføring, og det vil nok virke bedre med et elektronisk system.

I stedet fandt Troels et sted på nettet, som desværre ikke længere findes (Gemofthenorth), hvor der var nogle husregler om, at man også kunne få Xp ved at gå i skole. Hvert fag havde en Challenge Rating og en Skill DC, som skulle overgås for at udløse Xp, og så var der diverse ekstra detaljer, som jeg ikke længere erindrer.

Det medførte, at jeg omtænkte hele skolesystemet. Nu vælger hver spilperson sig ind på et kursus, hvis denne opfylder kravene, og efter et antal uger foretages et skillcheck eller et abilitycheck. Hvis det er en succes udløses hele kursets Xp, og hvis det fejler udløses halvdelen af Xp’ene. Studietiden er således aldrig spildt. Nogle kurser udløser også andre fordele.

Kursusplaner

Andet skoleår

Efteråret 1004

Foråret 1005

Tredje skoleår

Efterår 1005

Vi skal nu til at begynde tredje skoleår, hvilket betyder, at vi kun er lidt bagud i realtime fra hvornår kampagnen begyndte.

Den opmærksomme læser vil bemærke, at kursusbeskrivelserne ikke bare er en kilde til forskellige strategiske valg omkring Xp og sekundære færdigheder, men også er en kilde til beskrivelsen af spilverdenen, og særligt giver teksterne et blik på glantrisk opfattelse af andre kulturer.

Om Morten Greis

Historiker, etnolog, brygger, fægter, rollespiller, science fiction entusiast History and Ethnology, brewer and fencer, roleplayer and science fiction enthusiast
Dette indlæg blev udgivet i D&D, Rollespil, Troldmandskampagnen. Bogmærk permalinket.

7 svar til [Min D&D-kampagne] Undervisningsplaner

 1. Peter F siger:

  Morten Greis, du er jo vanvittig – men fuck det er sejt.

  Like

 2. Dr. Achard siger:

  Ja det er ret fedt 🙂 Vi er meet priviligerede at have ham som GM.

  Jeg er dog sikker på at Dr. Achard leder med lys og lygte efter et kursus der giver adgang til Heal som class skill næste gang han får en lvl. Forhåbentlig skal han ikke ned til vismændene, de er så tunge at danse med…

  Like

 3. johs siger:

  Men der er for lidt teori/ filosofi/ teolosofi og teologi (i mangel af et bedre ord). De metafysiske fag er meget naturvidenskabelige (bla bla fysik eller bla bla de andre planer) og de andre teorifag er meget socologiske (på en middelalder måde) – fx dus med din deplomant (total ynglings).

  Jeg ved godt at den hardcore teologi står præsterne for, men det er underligt at der faktisk ikke er nogle mere videnskabsteoretiske (teoretisk metode) og filosofiske (fx magisk ontologi) fag.

  Eller har jeg blot over set og/eller er for fokuseret i mit eget fagområde/ interesse?

  Like

 4. johs siger:

  Men men men… det er jo vanvittigt fedt, som Peter (den anden mand) også skriver.

  Like

 5. mortengreis siger:

  Hej allesammen,

  Jeg er glad for jeres pæne ord og kommentarer. Vi har fået spillet her til aften, og undervisningsplanerne er noget, som vi morer os meget over – men de spiller også ind på begivenhederne i kampagnen, hvilket er helt præcist, som det skal være.

  Og Johs er som altid meget opmærksom på detaljerne, og du har ret – der er et underskud af filosofi eller hvad man nu skal kalde det. Jeg tror baggrunden for dette underskud skyldes vores tilgang til troldmændene i Glantri – de er (i vores spilstil) uhyre pragmatiske og statusbevidste i deres anvendelse af magi – og det har medført, at der er et underskud rent fagmæssigt på filosofi/teori etc., men det kan heldigvis rettes op – om ikke andet så på undervisningsplanen for femte semester.

  Like

 6. Pingback: Tomb of Annihilation – husregel: heXPloration | Stemmen fra ådalen – en blog om rollespil og historie

 7. Pingback: XP-mekanikker i rollespil – første del: Guld, monstre og hex-felter | Stemmen fra ådalen – en blog om rollespil og historie

Skriv, skriv, skriv

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.