Legenden om … II – bonusmaterialet på DvD’en
Velkommen til DvD-udgaven af Legenden om … II. Scenariet har premiere på Viking-Con, men allerede nu kan bonusmaterialet afsløres. I denne udgave af scenariet finder du en alternativ slutning på scenariet, en alternativ version af karaktererne og nedenstående kommentarspor.
Kommentarsporet
Scenariet udspiller sig omkring bystaten Khorajah, hvor vi følger fire lykkeridderes og bystatens skæbne henover en menneskealder. Centralt for scenariet var et bykort, der skulle skabe rammen for hele historien.
Oprindeligt havde vi tænkt os, at bykortet skulle spille en langt mere central rolle for hele scenariet, end det gør nu. Det er spørgsmål om at balancere tid og darlings, og vi måtte lade en række darlings dø for at vi kunne få scenariet til at passe ind i de givne rammer.
Nu spiller bykortet kun en rolle i drama-versionen af anden del af scenariet. Før havde vi tænkt os, at man kunne blandt andet tilegne sig ’location-powers’, som er en slags alternative encounter-powers, der fungerer så længe man kontrollerer et givent sted på kortet, og at magtkampene omkring byen skulle spille en større rolle.
En anden ting, der er kraftigt reduceret, er drama-versionen i tredje del af scenariet. I spiltesten udviklede denne sig til et selvstændigt scenarie, som det tog hen ved 10 timer at spille, og det inkluderede end ikke den tilhørende encounter-scene. Nu er tredje del nedtonet fra sin storladne episke handling, som strakte sig over en livstid med ægtefæller, børn, bortgiftning af børn i politiske alliancer, plyndringer, militærtogter, attentater og intriger.
Længderne på de enkelte dele af scenariet, som vi allerede har reduceret fra fire til tre noveller, har resulteret i, at vi har opsplittet scenariet i en drama-version og i en blod-version, så man enten spiller Udfordringer (Skill Challenges) eller Kampe (Encounters). Det er naturligvis muligt at kombinere de to versioner til et kæmpe scenarie, men det kan ikke spilles inden for en regulær spilblok.
I forbindelse med ændringen af scenariet har vi også fjernet den alternative slutning til tredje del. Slutningen bygger på, at Udfordringen i tredje del enten munder ud i en succes, hvor vores helte kæmper for byens overlevelse på en slagmark uden for byens porte, eller den munder ud i et nederlag, hvor vore helte overfaldes om natten af snigmordere i deres gemakker, og de har en meget vanskelig kamp for sig.
I forhold til det første scenarie, så har vi låst rækkefølgen af noveller, men sat dem i en ikke-kronologisk rækkefølge, så man spiller delene i rækkefølgen 2-1-3, og der er en større rammehistorie for novellerne, hvor det i etteren handlede om at udforske universet gennem de fire noveller. Vi har også fjernet legende-skrivnings-mekanikken fra 1’eren og erstattet den med historien om fire lykkeridderes livslange forløb fra nyankomne fremmede i byen til grundlæggere af byens nye kongeslægt og eftermæle.
Om rollerne, der ligesom i 1’eren sat sådan op, at spilleren selv vælger, hvilket køn rollen har.
Denne har vi leget noget med, men det er lykkedes Troels at strukturere rollerne sådan, at baggrundshistorien passer uanset hvilket køn rollen har. Det er ret centralt for hver rolle har en et par flashbacks, som man som spiller kan vælge at aktivere i løbet af hver historie for at udvikle rollens baggrundshistorie, og til at foretage nogle drastiske og livsforandrende valg.
Spilpersonerne er alle varianter af Warlords, hvilket er lidt et eksperiment og lidt en stilmæssig ting, da disse roller havde den nødvendige balancegang mellem opportunisme og samarbejde, som vi gerne vil have ind i scenariet. Oprindeligt havde vi skrevet scenariet til lv4-roller, men det viste sig, at det alene tog længere tid, fordi der var flere valg for den enkelte spiller i hver kamp. Vi har derfor nedtonet det til lv2.
Kommer der en 3’er? Allerede nu kan det afsløres, at det gør der.
I første scenarie byggede foromtalen på fundet af en stele, i anden omtale bygger foromtalen på udgravningen af en tel, og tanken er, at i tredje del, som henter sin inspiration fra Elric af Melniboné, der bygger foromtalen på krønike, der er blevet overleveret helt frem til vores tid. Jeg synes, det passer godt sammen, at 2’eren handler om en by, og derfor tager sin ramme fra en tell, mens 3’eren handler om trolddom, dekadence og andet godt, og derfor bygges foromtalen op over en bog. Den mest centrale del bliver nok, at vi dropper 4th ed.-regelsystemet. Det er simpelthen for vanskeligt at bygge flere noveller op, der kan spilles inden for seks timer med D&D-reglerne.
En generel ting, vi har villet med scenarierne, er, at præsentere anderledes fantasy-rollespil, og vi har derfor bygget Legenden om … på Sword & Sorcery-genren. En anden ting er, at vi anvender illustrationer i scenarierne fra før fantasy blev en populær masse-genre. Tanken er at give et andet visuelt indtryk af fantasy fra før fantasy-genren udviklede sig til det nuværende. Vi mangler bare lige et fantasy-scenarie, hvor vi anvender Elmores illustrationer til inspiration. Et andet eksempel på brug af anderledes illustrationer til inspiration er Johs’ Heavy Metal-hack af Red Box Hack.
Vi har også planer om at opstille den episke version af tredje kapitel som et selvstædnigt kæmpe-scenarie.
Den alternative slutning
Download den herfra (pdf). Et svært encounter for vore helte, der er blevet overfaldet om natten af snigmordere. Bemærk at statsne er ‘vendt’ på hovedet, sådan at spillerne ruller både angreb og forsvar, og spilleder skal kun rulle skade.
De alternative spilpersoner
Download den herfra (pdf). Spilpersoner som level 4-roller.
Jeg har læst på jeres scenarie og hvis I ønsker det vil jeg meget gerne give noget kritik. Nogle enkle ting, såsom at jeres (gode og relavante) genrebekrivelse måske ikke skal udgøre de første 3 sider af scenariet.
LikeLike
… derudover er det synd at I ikke blot underskriver jer “Petersen & Pedersen”.
LikeLike
Hmm. Hvad skulle så udgøre de første tre sider? For den skal sgu være der! Genre-oplevelse er et af de centrale mål med scenariet.
LikeLike
…Og det var et seriøst spørgsmål, ikke et “modangreb”.
LikeLike