Hinterlandet – Kort over Den ensomme fæstning og omegn

Kort med Fæstningen, Teltlejren, Færgelejet og Magikerens tårn. Floden er Vådskyl, som begynder et sted i ødemarken og fortsætter dybt ind i Kejserriget mod øst. Stien syd for Færgelejet fører til Kolonia.

Geografien i Hinterlandet er ikke blandt de klareste ting. Der er ikke moderne midler til at kortlægge ødemarken med, og kortlægningen er baseret på eventyreres beskrivelser af deres rejser gennem ødemarken. Det har resulteret i flere forskellige kort, som på hver deres måde fortæller sandheden om, hvordan vildnisset er indrettet.

De nærmeste områder omkring Den ensomme fæstning findes som oftest kun beskrevet i rejseguider, selv de områder, som ligger inden for Kejserrigets grænser, som dækker de nærmeste byer som Stolpestad, Meminorum, Kolonia og Carmaga beliggende ved Fruens marsk, foruden Færgelejet ikke langt fra Den ensomme fæstning.

Kortet er over de vestligste lande fra Hærvejen til Den ensomme fæstning er et af de mest præcise kort over egnen, og det er oftest det, man ser i aftegninger rundt om hos kartografer og deres stande på markedspladser. Kortet ovenfor har ikke Hærvejen og Stolpestad eller Meminorum, som alle er længere mod øst, eller Kolonia eller Carmaga mod syd.

Uden for rigets grænser er vest for Den ensomme fæstning er det langt mere usikkert, hvordan landet ser ud. Her er der flere forskellige kort, som alle fortæller hver deres sandhed om vildmarken og dens ruiner. Kortene har udviklet sig over tid i takt med at vildmarken kendes bedre og bedre.

Kortene er sammensat af beretninger fra eventyrere, som har afrapporteret til den lokale kartograf ved Den ensomme fæstning. Han har også et ældre kort, som er en tidlig gengivelse af de forskellige egne i ødemarken, selvom der nu er konsensus blandt flere lærde, at kortet ikke er så præcist igen.

Offentliggjort af Morten Greis

Historiker, etnolog, brygger, fægter, rollespiller, science fiction entusiast History and Ethnology, brewer and fencer, roleplayer and science fiction enthusiast

2 kommentarer til “Hinterlandet – Kort over Den ensomme fæstning og omegn

Skriv, skriv, skriv

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: