Hinterlandet på Con2 – eventyr på floden

IMAG3038 (1)Med Viking-Con solidt overstået, og med Dragen lurende i baggrunden – udfriet på Fastaval – vender udforskningen af Hinterlandet sig mod vandvejene for på Contiki at afdække flodernes hemmeligheder.

Rejsen i Hinterlandet er en vigtig ramme omkring hvert af scenarierne i Hinterlandet, om det spilles som en stemningsrig beskrivelse eller om rejsereglerne inddrages overraskende spillere og spilledere med uforudsete hændelser, som nogle gange bliver til hele eventyr i sig selv. På Con2 vil scenarierne tage udgangspunkt i at rejserne foregår til vands langs floder og søer med både og kanoer, hvor eventyrerne tidligere har haft trasket gennem vildnisset af små stier og uvejsomt landskab.

Reglerne for færgelejet og flodrejser kan betragtes som værende en del af det, der kaldes “Hinterlandet Ekspert”.

Der vil være 2-3 Hinterlandet scenarier på Con2 i år (og flere, hvis andre melder sig til at køre et scenarie), hvor noget muligvis bliver reruns eller testspil af scenarier til Fastaval 2015 alt afhængigt af hvad tiden frem til Con2 tillader.

De potentielle scenarier på Con2

Baseret på ideer og oplæg fra Hinterlandets facebookgruppe har jeg følgende oplæg, som jeg vil arbejde med i forbindelse med Con2.

  • Dalen med den brændende sol – en mystisk dal, der har sin egen sol, der med sin fortryllede solskær brænder beboerne, der i generationer har søgt tilflugt under jorden i grotter og gange. (Oplæg af Olle Jonsson)
  • Vådlandsområdet – naturlige huler i klipper i vådlandsområde, hvor tidevandet hele tiden ændrer på adgangen og tilgængelige huler. Stammer af menneskeædere og vandelvere kender naturens rytme, men eventyrerne er nødt til at lære den at kende, hvis de ikke vil knuses af vandmasserne. Eventyrere, der rejser til vådlandsområdet, vil hurtigt erfare at de skal være særligt på vagt når tidevandet er højest og det ellers synes som det eneste fredelige tidspunkt at sejle fra ø til ø. Her kommer den ældgamle Mehrur (som de lokale kalder ham) nemlig tæt på kysten. Ved første øjekast virker han ikke som en trussel, blot en gammel mand alene i en lille træbåd. Men Mehrur bemestre den ældgamle hajsang. De lokale synger sange for at tilfredsstille ham og smider altid den første ny fangede fisk tilbage i havet – en gave til hans store hvide hajer. (Oplæg af Thomas Mørch).
  • Den underjordiske sluse – en lærd gamling har studeret vandvejene i Hinterlandet og deduceret sig frem til, at der må være en glemt rute gennem et bjerg. Eventyrerne sendes af sted, og de finder et glemt slusekompleks beboet af degenererede slusevogtere (Oplæg af Anne Vinkel)
  • Spøgelsesbåden – en flodbåd længe savnet vender tilbage fra sin ekspedition, men mandskabet er omkommet og hjemsøger nu skibet. Eventyrerne skal borde båden og sejle ind i tågerne for at finde skibets skæbne og stede de huserende besætningsmedlemmer til ro (Oplæg af Nis Baggesen).
  • Kannibalsumpen – mangrove-sump med smalle kanaler og øer af rodnet beboet af kannibaler, der tilbeder glemte elverartefakter, som var de De udødelige (Oplæg af Ryan Hougaard).

Kunne du tænke dig at bidrage med et Hinterlandet-scenarie til Con2? Så nup en af ideerne og brug det som springbræt til at lave en ekspedition og giv gerne lyd her på bloggen eller inde i facebookgruppen.

Con2 finder denne gang sted på Roskilde katedralsskole 16.-18. januar 2015. Læs mere på Con2’s hjemmeside.

Offentliggjort af Morten Greis

Historiker, etnolog, brygger, fægter, rollespiller, science fiction entusiast History and Ethnology, brewer and fencer, roleplayer and science fiction enthusiast

5 kommentarer til “Hinterlandet på Con2 – eventyr på floden

Skriv, skriv, skriv

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: