Hinterlandet – Dunkelmagi og Dunkelflue-formularen

Følger man den rette afstikker fra stien mellem Færgelejet og Den ensomme fæstning kommer man til en sø med en lille ø (Søen kan ses på kortet her – og stedet er markeret på dette kort). Her ligger et sted, som troldfolk kun varsomt hvisker om. Det er Troldegruben, det er her, man finder afgrunden, og afgrunden er kilden til Dunkelmagi.

Der er troldfolk, der kun vil tage lærlinge, som har stået ansigt til ansigt med afgrunden i Troldegruberne. Der er troldfolk, som stiller sig ansigt til ansigt med afgrunden for at lære dens trolddom, og der er dem, som sniger sig ned i Troldegruberne fordi trolddommen dernede er lidt mægtigere end andre steder.

Dunkelmagi

Dunkelmagi er en subklasse med blot et niveau, som udskifter et niveau af troldfolksevner med et andet sæt, uden at det koster på evnerne til at bruge magi. Klassen antager, at der spilles med det ny magisystem idet enkelte evner er bundet til magipoint. Klassen er en del af de diegetiske klasser, som blev præsenteret her, men nedenfor gengives dunkelmagikeren en gang mere.

Dunkelmagiker (subklasse, 1 niveau)

Dunkelmagikere er en gruppe af troldfolk, der har ladet mørkets flue tage ophold i sig, og dens tilstedeværelse styrker deres trolddomskraft, og de har en særlig evne til at lade folks hvisken og sladder komme til sig. Dunkelmagikere kendes på deres blege hud, da de ikke bryder sig om sollys, og på deres øjne, som rummer et særligt mørke.

Angrebsbonus +0Resistens +1Livspoint: 4Evner: Troldfolksmagi, Dunkelt blik, Dunkelkraft, Lyssensitiv

Lokation: Troldegruben på Glimmingø i Dimmermose

Krav: Stir ned i Afgrunden i Troldedyb og lad Skyggefluen tage plads i kroppen (Se Troldedyb-scenariet for nærmere detaljer).

Evne: Troldfolksmagi (+1 niveau) – evnen til at bruge troldfolksmagi stiger et niveau. Hvis man ikke kan troldfolksmagi i forvejen, kan man nu magi som troldfolk niveau 1. Hvis man kan troldfolksmagi i forvejen, stiger evnen med et niveau.

Evne: Dunkelt blik – evnen giver +2 bonus til at opnå rygter fra intelligensvæsner, der naturligt ser i mørke. Ved at spendere 1 magipoint, giver evnen +4 bonus til at opnå rygter fra intelligensvæsner. Det opnåede rygte kan ikke være et falsk rygte.

Evne: Dunkelkraft – evnen giver +4 bonus til en formulartest. For at bruge evnen skal der spenderes et magipoint, og karakteren tildrager sig tilstanden svækket.

Svaghed: Lyssensitiv – Når udenfor i dagslys, er der ulempe på synsbaserede sansetjeks og afstandsangreb. Ved at spendere et magipoint, kan øjnene gøres dunkle, og svagheden ophører i fire timer.

Mere om diegetiske klasser

Dunkelflue-formularerne

Der er to dunkelflue-formularer. Den ene og mere magtfulde kan kun læres direkte fra afgrunden i Troldegruben. Den kan kun læres videre i sin simplere form. Ethvert forsøg på at gengive eller kopiere den stærkere version resulterer i den svagere form. Dele af trolddommen indlejret i formularen kan ikke videregives.

Dunkelflue-formular

Skole: Dunkelmagi; Pris: 1 magipoint; Varighed: 30 minutter

Fra troldfolkets tunge letter en dunkelflue, som de har boende inde i sig, og den flyver op til 30 meter bort og spionerer på lokationen. Når den har studeret området, set og overhørt hvad der foregår af vigtige ting, vender fluen tilbage til magikeren, lander på tungen og magikeren lærer, hvad fluen observerede.

Effekt: Magikeren kan indhente op til en halv times oplysninger fra en nærliggende lokation med fluens sanser.

Fluen er synlig og kan angribes som en flue (forsvar 18, tærskel 1, sår 1), men den er lige så vanskelig at øjne og fange som en flue. Hvis fluen dræbes, kan den ikke rapportere sin oplysninger tilbage til magikeren.

Aktivering: Når formularen aktiveres, foretages et magi-tjek mod sværhedsgrad 10. Hvis det er succesfuldt, er formularen aktiveret. For hvert trin 4 skaber formularen yderligere en flue, der kan spionere en lokation. Hvis tjekket fejler med 4 eller mindre, koster forsøget ikke et magipoint (eller evnepoint), og magikeren kan vælge at få et korruptionspoint og aktivere formularen, som var der rullet et resultat på 10. Rulles en naturlig 1’er, erhverves et korruptionspoint. Rulles en ekstrem succes, koster formlen ikke magipoint (eller evnepoint). Hvis formlen fejler, er flyver fluen bort og bliver ikke set igen.

Uanset om fluen flyver bort eller bliver dræbt, kan magikeren fortsat anvende formularen.

Særligt: Denne formular kan kun læres i Troldgruben. Hvis den læres videre, videregives Mørkeflue-formularen i stedet.

Mørkeflue-formular

Skole: Dunkelmagi; Pris: 2 magipoint; Varighed: 15 minutter

Fra troldfolkets tunge letter en spyflue, som flyver op til 30 meter bort og spionerer på lokationen. Når den har studeret området, set og overhørt hvad der foregår af vigtige ting, vender fluen tilbage til magikeren, lander på tungen og magikeren lærer, hvad fluen observerede.

Effekt: Magikeren kan indhente op til en 15 minutters oplysninger fra en nærliggende lokation med fluens sanser.

Fluen er synlig og kan angribes som en flue (forsvar 18, tærskel 1, sår 1), men den er lige så vanskelig at øjne og fange som en flue. Hvis fluen dræbes, kan den ikke rapportere sin oplysninger tilbage til magikeren.

Aktivering: Når formularen aktiveres, foretages et magi-tjek mod sværhedsgrad 1. Hvis det er succesfuldt, er formularen aktiveret. For hvert trin 6, kan formularen påvirke en tilstødende lokation. Hvis tjekket fejler med 4 eller mindre, koster forsøget ikke et magipoint (eller evnepoint). Rulles en naturlig 1’er, erhverves et korruptionspoint. Rulles en ekstrem succes, koster formlen ikke magipoint (eller evnepoint). Hvis formlen fejler, er flyver fluen bort og bliver ikke set igen.

Uanset om fluen flyver bort eller bliver dræbt, kan magikeren fortsat anvende formularen.

Flere formularer kan findes her:

Offentliggjort af Morten Greis

Historiker, etnolog, brygger, fægter, rollespiller, science fiction entusiast History and Ethnology, brewer and fencer, roleplayer and science fiction enthusiast

3 kommentarer til “Hinterlandet – Dunkelmagi og Dunkelflue-formularen

  1. Hi TJ,

    I have taken a look at the books. They are quite vague with regards to the covers. Until you asked I had assumed they were using the covers of the originals as for instance it is the practice with the older versions of the Danish translations of Fighting Fantasy.
    For Lone Wolf the publisher is ‘Frederik E’ and the translater is ‘Henrik Hornemann’. Joe Dever and Gary Chalk are credited with text and artwork, this seems to refer solely to the internal artwork. Unless either Joe or Gary did the cover art the artist is not credited.

    The publisher is ‘Frederik E’, previously known as Frederik E. Pedersens forlag (forlag = publisher) known for publishing Tarzan novels, which was bought by the publisher Interpresse around 1980. Interpresse published comics up untill the 90’s.

    Like

Skriv, skriv, skriv

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: