[Dalen] Karakterskabelse, alliancer og hemmeligheder

Dalen er en rollespilskampagne baseret på regelsystemet til rollespillet Hinterlandet. I dette indlæg introduceres en række af de regler, som adskiller Dalen fra Hinterlandet. I Hinterlandet handler det om ren udforskning af ødemarken, mens Dalen handler om hemmeligheder og alliancer og en smule om udforskning. En række af reglerne i Dalen afspejler disse forskelle, og de regler introduceres her.

polle10At lave en karakter

Vejen til en karakter foregår gennem en række valg truffet om karakteren og dennes baggrund. Karakterens ophav, sociale status og kultur former de indledende evner.

At besidde intrige-evner

I Dalen kommer et sæt ekstra evner i spil. De gennemgås i vedlagte dokument, som beskriver et sæt evner, som er særegne for Dalen, og som afspejler de ekstra kundskaber, der er nødvendige for kampagnen.

Hemmeligheder, alliancer og eventyrpoint

For at blive sejere skal man have eventyrpoint, for at få eventyrpoint skal man indgå i alliancer, og for at gøre det, er det rart at have nogle hemmeligheder. Supplementet introducerer disse tre elementer til Dalen.

Dalen – eventyrpoint og hemmeligheder

Offentliggjort af Morten Greis

Historiker, etnolog, brygger, fægter, rollespiller, science fiction entusiast History and Ethnology, brewer and fencer, roleplayer and science fiction enthusiast

4 kommentarer til “[Dalen] Karakterskabelse, alliancer og hemmeligheder

  1. En Apocalypse World-tanke, som kunne være relevant ift. alliancer, er “leverage”, det vil sige at man skal have noget at komme til bordet med. Dit glatte ansigt og dine blotte skill-bonusser er ikke meget værd, hvis du ikke kan levere noget, modparten har en konkret interesse i. Det kan være vage løfter eller noget mere personligt end politisk, men hvis du bluffer rent ifbm. en alliance, vil det før eller siden vende tilbage på den ene eller den anden måde.

    Like

Skriv, skriv, skriv

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: