[DSSP] Bughunter Demidov

Koldkrigsspil mellem stjernerne. Hæren, kolonisterne, jordboerne og de syntetiske mennesker låst i et spil om magt og mistillid, men står de ikke sammen udadtil, så vil kolonierne falde, og menneskeheden vil blive fanget på jorden. Velkommen til …

Cold City

Name: Danya Demidov

Nationality: Russer, syntetisk menneske

Occupation: Korporal

Background:

Danya Demidov er donor og skolelærer i det 22. århundredes Rusland. Han underviser i historie, og har et romantiseret forhold til Ruslands historie i det 19. og 20. århundrede, hvorfor han almindeligvis agerer ud fra patriotiske og nationalistiske motiver.

Klonen af Danya Demidov bærer samme patriotiske sindelag, hvilket får ham til at fokusere mere på, at han er af russisk ophav, end at han er et syntetisk menneske.

Draw:

Min donor meldte sig, da den russiske regering bad folket fremvise sin fædrelandskærlighed ved at melde sig, som donorer, så de kan bidrage til beskyttelsen af de russiske emigrantkolonier (uanset hvor mulitinationale kolonierne end må være).

Attributes: (grundpulje af terninger i en konflikt)

 • Action 3
 • Influence 3
 • Reason 2

Traits (bonusterning eller strafterning, hvis bragt ind i konflikten)

 • Min krop er forstærket gennem genterapi (+)
 • Med mit faste blik, kan jeg få folk til at skælve (+)
 • Jeg har flair for skydevåben (+)
 • Kopieringen af min donors erindringer slog fejl, og jeg mangler tilfældige brudstykker (-)
 • Jeg fyldes med vemod, når jeg mindes min donors stolte, russiske ophav (-)

Equipment:

Combatrifle (+5 dam), Combat knife (+2 dam), Kevlararmor and helmet with full array.

Trust & Opinions: (bonusterninger, men kan blive brugt imod en)

Navn: Bughunter Rasmussen

Min tillid: 2 Vedkommendes tillid: 0

Årsager

 1. Et typisk dansk-doneret, øldrikkende og jovialt syntetisk menneske
 2. Rasmussen holder ikke tilbage i kamp

Navn: Bughunter Jenkins

Min tillid: 3 Vedkommendes tillid: 2

Årsager

 1. Et typisk New England-doneret syntetisk menneske, der er enerverende overtroisk
 2. Er pernittengryn med traditioner og regelmæssighed
 3. Er ikke desto mindre en pålidelig og dygtig soldat i felten

Navn: Bughunter Nebenhäuser

Min tillid: 1 Vedkommendes tillid: 3

Årsager

 1. Et typisk tysk-doneret syntetisk menneske, der kun tænker i praktisk, kvadratisk, gut.

Hidden Agendas (bonusterning, hvis bragt ind i konflikten)

– National: Er blevet pålagt ordrer fra hærens efterretningstjeneste om, at der skal skaffes levende eksemplarer af de monstre, der plager kolonisterne på Beta-Cygni 3 – om der så skal ryge en kolonist eller to undervejs.

– Personal: At forlade hæren og slå mig ned blandt de russiske kolonister.

Kernen i hele CC er forholdet mellem spillerne. Missionerne i sig selv er en slags X-files i 1940’erne og 50’erne, og der er ikke avancerede regler for fortælleret eller en smart fortælleøkonomi. Der er dog en interessant ting ved konfliktsystemet, og det er, at konsekvensen af succes og nederlag er enten flere karaktertræk eller en midlertidig justering af en attribut. Dvs. at skade ikke måles i hitpoint, men i reduktion i attributter eller formuleres i karaktertræk, og hvert negativt karaktertræk giver stadig større minusser, indtil spilpersonen er handlingslammet. Konsekvensen og om karakteren lever eller dør er spillerens valg.

I konflikter danner man en pulje af terninger ud fra, hvor mange træk man kan få i spil på samme måde, som det gøres i Covert Generation, men hovedmængden kommer fra Tillid.

Tillid og svigt er kernen i spillet. Hver spilperson har sin nationalitet, og der er ikke to ens nationaliteter i spil. Hver spiller har en tillidsværdi til hinanden, og Tillid anvendes som bonusterninger, når man kan trække på tilliden til den anden i en konflikt. Omvendt kan den Tillid misbruges af den anden spillernår han forsøger at opnå sine hemmelige agendaer. Spilpersonerne er typisk fælles om at skulle løse en mission, og i at skulle overleve missionen, men de har modstridende interesser, når det gælder gennemførslen af missionen, og hvad man skal anvende udfaldet af missionen til.

Relationerne mellem spilpersonerne er derfor mere end mulige konfliktmuligheder (som de er i Polaris og In a Wicked Age) og en vigtig kilde til bonusterninger, som man vinder konflikter med.

Det er ikke let at omsætte Bughunters til Cold City, da de nationale interesser ikke fylder på samme måde. I stedet kan man vægte, at spilpersonerne repræsenterer hver sin gruppe af mennesker: Syntetiske mennesker, hæren, jordboere og kolonister, men det bliver hurtigt noget fortænkt. Uden tillidsreglerne er der ikke meget at komme efter i Cold City, så selvom man kan spille uden dem, så giver det bedre mening at vælge et af de andre systemer.

Offentliggjort af Morten Greis

Historiker, etnolog, brygger, fægter, rollespiller, science fiction entusiast History and Ethnology, brewer and fencer, roleplayer and science fiction enthusiast

Skriv, skriv, skriv

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: