Tomb of Annihilation – husregel: Divination Cantrip – Varselstagning

Spåfolkskulturen Yavdlom, som dagens indlæg bygger på, fik deres første introduktion i modul X6 Quagmire (1984).

Nedenfor er dagens mekanik, som denne gang er en ny spell til kampagnen. Det er en slags husregel, men mest af alt er det en ny spell til D&D 5th edition, som udspringer af husreglen, som nerfede Guidance spell, og i stedet indførte en ny mekanik. Jeg bruger mange husregler i mine kampagner, da jeg tilpasser reglerne til at understøtte kampagnen og dens tematik.

For Tomb of Annihilation kampagnen har vi derfor følgende

Og nu kommer en ny spell: Yavs varsling.

Yavs varsling

Divination Cantrip
Casting Time: 1 minute
Range: Self
Components: V, S
Duration:

Du studerer dine omgivelser, mens formularen kastes søgende efter tegn og varsler fra Yav, som vil påvirke andre på godt eller ondt. Når formularen er kastet, får du et varsel for et andet væsen inden for 120′ (hvis der ikke er nogen inden for rækkevidde, har formularen ingen effekt), og du er drevet til at dele dit varsel med væsenet. Hvis du vælger ikke at dele varslet, vil du have ulempe på dit næste terningkast (NB. dette gælder, hvis formularbrugeren vælger ikke at dele varslet, ikke hvis formularbrugeren bliver hindret i det).

Vælg hvilken handling (og dertilhørende skill test), som varslet gælder, og find derefter ud om, hvad varslet betyder: 1-60: Godt varsel, 61-99: Dårligt varsel, 100: Ekstraordinært varsel.

  • Godt varsel: Beskriv hvad varslet består af, og fortæl væsnet, hvordan varslet vil gavne. Hvis væsnet umiddelbart efter udfører den valgte handling, sker det med fordel.
  • Dårligt varsel: Beskriv hvad varslet består af, og fortæl væsnet, hvordan varslet er et ilde tegn for væsnet. Hvis den valgte handling udføres, inden for en long rest periode, sker det med ulempe, og spilleder kan føje en ekstra negativ konsekvens til handlingen, hvis den fejler.
  • Ekstraordinært varsel: Beskriv hvorledes varslet tager form. Spilleder supplerer beskrivelsen med ekstra information, som afslører noget om plottet, kommende hændelser eller på anden vis giver ekstraordinære oplysninger.

Formularen er lavet på oplæg af Troels.

Baggrund

Efter at jeg tog Guidance ud af spillet som en spell, så skrev Troels til mig, idet han brugte Guidance formularen som en måde at udtrykke spåkonen Shawas orakulære færdigheder, og han havde derfor et forslag til en anden formular, som kunne bruges til at udtrykke de orakulære færdigheder.

Orakler og særligt tigger-orakler er udbredte i Port Nyanzaru, idet varselstagning og at være synsk er udbredt blandt yavdlom-folket, særligt for dem med elver-blod i årene (men de er ikke halvelvere, så meget elvisk blod har de ikke i årene), og ved at holde formularen som cantrip gør det det relativt nemt for mange at have adgang til formularen og derved at kunne optræde som fattigmandsspåfolk.

Offentliggjort af Morten Greis

Historiker, etnolog, brygger, fægter, rollespiller, science fiction entusiast History and Ethnology, brewer and fencer, roleplayer and science fiction enthusiast

3 kommentarer til “Tomb of Annihilation – husregel: Divination Cantrip – Varselstagning

Skriv, skriv, skriv

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: