Fredagsmonster: Levende kæmpekrokodilleskelet (D&D / Forbidden Lands / Hinterlandet)

Fredagsmonster er indlæg postet på en fredag (duh!), der beskriver et af de monstre, jeg bruger eller har brugt i en af mine rollespilskampagner. Monstret er udstyret med stats til tre forskellige rollespil, så du nemt kan finde inspiration i det og bruge det til dit eget spil.

Fredagens monster er levende kæmpekrokodilleskelet, som stammer oprindeligt fra min Tomb of Annihilation – Mystara Edition kampagne, som benytter sig af D&D 5th edition reglerne (denne episode).

Levende kæmpekrokodilleskelet

Afbleget af sol og vejr er knoglerne funklende hvide i den skarpe sol. Bæstet er over 10 meter langt, og dets hale reduceret til en rad af knogler er et langt, svirpende dødens instrument, som nemt kan skære folk over. Det enorme gab er sat med lange rækker af krogede og skæve tænder. Benene ender i stumpe fødder med lange skarpe klø, som trækker lange spor i sandet. I det tomme kranies øjenhuler funkler to sorte gnister af dødslys, som suger livskraft til sig.

Det levende kæmpekrokodilleskelet er draget af nekrotisk energi, som den udstråler fra sine øjne. Kroppen er enorme, og den kan nemt trampe sine fjender ned og sluge fuldvoksne personer i en mundfuld.

Dungeons & Dragons 5th (Player-Facing Stat System*)

Størrelse: Kæmpe; type: udød

AC 12; HP 200; Fart 30 fod; Afværgeslag+4; Initiativ +2

Særlige ting:

Udød – besidder immuniteter og fordele som et levende skelet.

Angreb:

Bid +6/+12 (monstret kan enten foretage et bidangreb+12 eller et bidangreb+6 + et andet angreb); Skade 3t6+4/1t6+6+slugt; Slugt: Hvis ofret tager 10+ i skade, bliver ofret slugt i en mundfuld. Hvis slugt

Halesvirp+8 (kan angribe to fjender, som begge er bag monstret og inden for 15 fod af hinanden med et fejende angreb); skade 2t8+4+slået omkuld; slået omkuld: ofret bliver væltet omkuld.

Klo +4; skade 1t8+2+fastlåst; fastlåst: ofret er klemt fast under monstrets klo, indtil det flytter sig eller angriber med kloen. Fastlåst under kloen har ofret ulempe på sine handlinger. Ofret kan vride sig fri med styrketest eller behændighedstest mod sværhedsgrad 12 (ingen ulempe på denne handling).

Dødsblik – rkv 60 fod; 1 mål; målet skal klare Afværgeslag (konstitution) sværhedsgrad 12 eller blive ramt af livsdræn (få 1 niveau udmattelse). Genoplader på 5-6.

Forbidden lands

Attributes: Strength 12; Agility 4
Movement: 2
Armor Rating: 2 (Bone)

Angreb (kast 1t6 hver runde for monstrets opførsel)

  1. Dødsblik. To sorte gløder af ulivskraft gløder i øjnene på bæstet. Ofret mærker sin livskraft blive drænet af bæstet. Lav et frygt-angreb med 7 terninger.
  2. Bidangreb. Monstret bider ud efter sit offer og forsøger at lukke sine enorme kæber om sit bytte. Rul angreb med 10 terninger og våbenskade 2 (skarp skade).
  3. Sluge. Monstret forsøger at opsluge sit offer med et enkelt bid, som sender byttet tumlende ned i gengangerens knoglebug. Modstanderen med højest styrke angribes, som skal klare en Bevægelsestest (ikke en action). Hvis det fejler, bliver ofret slugt, og ofret angribes af 8 terninger og våbenskade 1 (skarp skade). Ofret mister sin næste action, som det tumler gennem væsnet og falder ud af den ikke-eksisterende mavesæk. Monstret vil ikke længere angribe ofret, da det anses som værende slugt, medmindre ofret angriber.
  4. Feje med halen. Monstret fejer med halen, og to modstandere (NEAR Range) bliver angrebet af den svirpende knoglehale. Rul angreb med 10 terninger og våbenskade 1 (stump skade). Hvis angrebet er succesfuldt, slås modstanderen omkuld.
  5. Klo-angreb. Med en enorm benet klo flår monstret ud og forsøger at fastklemme sit offer mod jorden. Rul angreb med 7 terninger og våbenskade 1 (stump skade). Ofret skal klare en Bevægelsestest eller blive fastklemt. Kloen fastklemmer ofret, indtil kloen bruges til angreb, eller krokodillen flytter sig. Med en succesfuld Bevægelsestest kan ofret komme fri.
  6. Trampe. Monstret forsøger med sin enorme krop at trampe sine fjender i jorden. Alle modstandere, som den kan trampe henover, skal foretage en Bevægelsestest (tæller ikke som en handling) for at undgå angrebet. De som fejler rammes af et angreb med 10 terninger og våbenskade 1 (stump skade).

Hinterlandet

  • Forsvar 12; Tærskel 14; Sår 8; Resistens 10 (Nekrotisk 16); Morale 18 (udød)

Særligt: Korporlig udød; kæmpestor

Angreb:

Bid-angreb – Hvis kombineret med andet angreb+5; hvis kun bid angreb+10; Skade 2t8+4+slugt; Hvis ofret tager 10 eller mere i skade, bliver ofret slugt i en mundfuld. Ofret ryger gennem skeletkrokodillen, mister sin næste handling og ryger ud gennem monstrets ikke-eksisterende bug. Krokodillen vil ikke angribe ofret, indtil ofret har angrebet den.

Halesvirp – kan bruges mod to fjender i umiddelbar nærhed af hinanden og inden for halens rækkevidde; Angreb+6; Skade 2t6+2+slået omkuld.

Klo +4; skade 1t8+2+fastlåst; ofret er klemt fast under monstrets klo, indtil krokodillen flytter sig eller angriber med kloen. Fastlåst under kloen har ofret ulempe på sine handlinger. Ofret kan vride sig fri med styrketest eller behændighedstest mod sværhedsgrad 8 (ingen ulempe på denne handling).

Dødsblik – Den nekrotiske kraft i krokodillens blik dræner en modstander for livskraft. En modstander inden for 20 meter skal klare Resistens (Udholdenhed; Nekrotisk) 12 eller få tilstanden Svækket. Hvis karakteren allerede er svækket, bliver denne Udmattet. Hvis karakteren har tilstanden udmattet, bliver denne bevidstløs.

Bemærkninger

D&D og Hinterlandet ligner hinanden, så der er ikke de store forskelle i systemet. Forbidden Lands er enkelt at gå til. Der er meget få stats at kere sig om.

Fælles for alle versioner af monstret er, at jeg generelt forsøger at bygge dens evner op, så den kan rotere mellem en masse forskellige angreb (hvilket spiller helt naturligt ind i Forbidden Lands’ design), og ideelt er kampen mod monstret slut, når den har været sine forskellige typer af angreb igennem. Særligt er monstret drevet af sine sære gimmick med at sluge fjender og derefter ‘glemme’ dem. I teorien kan hele gruppen lade sig sluge af monstret, falde ud af dens ikke-eksisterende mavesæk og gå videre i eventyret.

For D&D bruger jeg et ‘player-facing’ design. Dvs. jeg er kun interesseret i monstret, som det ser ud over for spillerne. Derfor har jeg valgt ikke at udstyre den med ability scores, den har ikke skills, passive perception (som er et uheldigt design), seks forskellige saving throws osv. Skal der rulles for, om noget kan lade sig gøre, bliver det generelt spillerne, som ruller, og det er derfor relevant at have karakterernes færdigheder mm., mens jeg kan udlede monstrets værdier over for diverse tests, som spillerne måtte bringe i spil, ud fra dens AC, saving throw bonus mm. Det er ikke meget anderledes end D&D becmi og AD&D-perioden, hvor monstrene også kun havde de mest basale stats (og det gør sig også gældende i for eksempel Hinterlandet, Dungeon Crawl Classics m.fl.). Jeg har dog ikke reduceret monstret til en enkelt stat som i Numenera (Cypher System).

Offentliggjort af Morten Greis

Historiker, etnolog, brygger, fægter, rollespiller, science fiction entusiast History and Ethnology, brewer and fencer, roleplayer and science fiction enthusiast

4 kommentarer til “Fredagsmonster: Levende kæmpekrokodilleskelet (D&D / Forbidden Lands / Hinterlandet)

Skriv, skriv, skriv

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: