Night’s Black Agents – The Zalozhniy Quartet del 6

Den gyldne kalv er sjette episode af Night’s Black Agents kampagnen The Zalozhniy Quartet fra 2012. Vores brændte efterretningsagenter er i konflikt med den russiske mafia Lisky Bratza, som står for våben-, narko- og menneskesmugling og uhyrlig omgang med vampyrer. Denne gang er det agenternes plan at slå til mod Lisky bratva og bringe krigen til dem.

Wiki-rollespil

The Zalozhniy Quartet udspiller sig i 2012, og den første del fører agenterne fra Odessa til Wien – forudsat de overlever – og en del af charmen er, at vi kan følge agenternes færd på google maps. Vi slår byerne op, som agenterne kommer til dem, og vi har underholdt os med at finde ruiner under Odessa, det transnistriske fodboldhold FC sheriff, Debrecen zoo og moldaviske plastikmønter samt mistænke det hjemsøgte Dragovir munkekloster (som er fiktivt) for at være en omskrivning af floden Dragomir, som ligger ret fint i forhold til der, hvor scenariet udspiller sig. En af de sjove ting ved at spille i moderne tid er, at man samtidig med kan slå steder op og læse mere om dem, og The Zalozhniy Quartet har gjort nok af arbejdet til, at der er spredt alle mulige referencer rundt omkring, som når man slår dem op, faktisk viser sig at være eksisterende ting. Det gør også, at hvis jeg ville forberede mere, så ville jeg kunne slå ethvert sted op og få en fornemmelse for stedet eller læse dets forhistorie. Jeg prøver generelt at holde forberedelsen kort, og i stedet bliver detaljerne slået op af spillerne, mens vi spiller. Det er ret sjovt, for det betyder, at der kommer alle mulige sjove facts og detaljer, mens vi spiller.

Dagens forløb: Den gyldne kalv

Vi begynder spillet med en opsummering af sidste gangs begivenheder. Dernæst går spillet i gang. Agenterne beslutter sig for at undersøge Den gyldne kalv, den serbiske mafia (Nasa stva) og Lisky Bratvas folk.

Siobhan studerer restauranten, Den gyldne kalv, mens Jean-Baptiste går på nettet og benytter sin viden om økonomisk kriminalitet til at grave oplysninger frem. Imens studerer Angelo ejeren af restauranten.

Der er en metaldetektor ved døren, og man efterlader sin våben hos maitre d. Der er overvågning både indenfor og udenfor. Der er tre indgange, men stedets vinduer er i brug. På bagsiden holder parkeret en sort varevogn, som holder der for at hjælpe gæster i sikkerhed, hvis det pludselig brander på. Der er dørvogtere, og de er alle eks-militær.

Jean-Baptiste finder imens ud af, at restauranten er ejet af den serbiske mafia, men det er de omkringliggende bygninger også. Med sine forbindelser og viden, får han skabt et billede af de fire personer, som skal mødes. To fra hver af de to organisationer, hvoraf den ene repræsentant fra Lisky Bratva opfører sig mistænkeligt meget som en vampyr: undgår sollys, drikker blod rørt op i vin etc.

Imens har Angelo fundet ud af at ejeren af restauranten, Lukacs Brest, er glad for at investere i og fremvise kunst, og det kunne nemt blive gruppens vinkel.

Planen bliver at skaffe et tilpas gammelt maleri med en tvivlsom proveniens. Det skal derefter sælges til Lukacs Brest, og derved benyttes til at smugle ting ind i restauranten, som vil sabotere mødet.

Udgangspunktet for kunstværket er at finde nazi-tyvekoster fra Anden verdenskrig, da det har en tvivlsom proveniens, og det er et kunstværk en skummel kunstsamler kunne finde på at være stolt over at komme i besiddelse af. For at skaffe et sådan kunstværk, skal der bruges forbindelser, og heldigvis har Siobhan en fætter gift med en ungarsk galleriejer bosiddende nogle timers kørsel derfra. Hun tager ud og besøger sin fætter, hilser på dennes kone og efter at tilbragt lidt tid sammen med familien, kører hun derfra med et stilleben af Rudolph Liebmensch, som blev stjålet fra polske jøder under anden verdenskrig (og spilmekanisk blev det håndteret ved at spendere point på at etablere en kontakt via Networking færdigheden, og derefter bruge point fra kontaktens pulje til at sikre sig et relevant kunstværk).

Imens har Angelo og Jean-Baptiste købt remedier til at gøre maleriet til en sprængfarlig størrelse, herunder en ny billedramme, som er stor nok til at skjule ting. Desuden får de taget kontakt til restaurantens ejer (via High Society færdighed kommer de i kontakt, via Flattery får de etableret en aftale om at afsætte maleriet for en pose penge). Angelo har desuden lejlighed til at studere restaurantens arkitektur, mens de besøger værten, og konkluderer, at stedet må have et panic room. Det bemærkes også, at den måde som kameraovervågningen er sat op på, at der må være nogen, som aktivt holder øje med kameraerne, og det konstateres, at når man gæster restauranten, så er der et våbenskab, som man deponerer sine våben i – så gæster, der ankommer bevæbnede, er ikke noget særsyn.

Hjemme med maleriet går Siobhan i gang med at præparere det: Rammen udhules, og der indsættes en række messingure anbragt i spænd, så når rammen åbnes, går de i gang med at kime, og af messing så de ikke sætter metaldetektoren i gang. Der bygges en slags skab med et gardin til maleriet, så det kan afsløres på passende maner, og gardin, billedlærred og ramme imprægneres med eksplosivt og letantændeligt materiale med en vægt på kemiske reaktioner aktiveret ved CO2 udånding.

Agenterne får senere afleveret maleriet, og de beslutter sig for at overvåge restauranten i passende afstand. Gruppen kommer også frem til, at der er brug for at Jean-Baptiste kan snige sig ind i restauranten og stjæle overvågningsdata fra mødet mellem de to mafia-grupperinger. Planen bliver, at Jean-Baptiste skal snige sig ind som røgdykker, og vi har derfor en kort scene, hvor Siobhan charmerer sig ind på en lokal brandstation for at stjæle en røgdykkerdragt (det kan vhja. af Flirting færdigheden).

Maleriet anbringes i mødelokalet, hvor de to mafia-grupperinger mødes. Agenterne ser folk ankomme – og det bliver nu relevant at finde ud af, hvad maleriet afstedkommer. Siobhan har 8 point i Explosives, som giver hende adgang til evnens særlige bonus (+1d6 skade, hvis hun bruger 3 point fra puljen), og i stedet for at rulle, bruger hun sin M.O.S., som giver en auto-succes på færdigheden. Vi slår derfor op i reglerne for eksplosiver, konstaterer, at dem, der står for tæt på maleriet, tager 2d6+6 skade, mens dem, der er længere væk, tager 2d6+2 skade. En typisk NPC har fra fredelige civilisters 2 Health point til hårdkogte slynglers 6 Health point. De fire mafia-folk blæses i småstykker af maleriet – manden gruppen antog var vampyr, udgiver sig kun for at være det – da det pludselig bryder i en eksplosiv brand, der hurtigt opsluger lærred, billedramme og gardin, og antænder ting i middagsværelset.

Sorte, fede røgsøjler begynder at rejse sig mod himlen. Folk flygter i panik fra restauranten, og agenterne venter på at brandvæsnet dukker op. Jean-Baptiste iført dragten, sniger sig ind mellem brandfolkene (der rulles en enkelt test for dette), og inde i huset , finder han et serverum, som han kan koble sig op på og (med en succes på Digital Intrusion) indhente det nødvendige data (som senere fortæller lidt om, hvad de to mafia-grupper var i gang med at udveksle af tjenester, og at mafia-manden mistænkt for at være en vampyr ikke er det). Derefter forlader Jean-Baptiste stedet og gruppen trækker sig tilbage.

Agenterne har succesfuldt svækket deres modstandere – og jeg fortæller spillerne, at det betyder, at jeg har færre håndlangere til rådighed i næste kapitel. Det er en af den slags detaljer, som er vanskeligt at kommunikere i fiktionen til spillerne, og som i film eller litteratur ville være håndteret med en cut-scene.

Bemærkninger

I lighed med episode om fodboldspilleren er det tydeligt, at Night’s Black Agents kan noget særligt omkring heists. Der er meget få tests, som kræver terningkast, og i de fleste andre tilfælde er det oplysninger som udleveres via de forskellige informationsfærdigheders pointpuljer, og i visse tilfælde mod at betale et point. De mange steder i ovenstående, hvor agenterne blot indsamler oplysninger, er scener, hvor investigation-færdigheder benyttes passivt.

Systemet egnede sig også godt til små indskudte scener, som da gruppen kommer i tanke om, at det kunne være belejligt med en røgdykkerdragt. Det klarer vi ved at udpege en brugbar efterforskningsfærdighed, betale et point fra puljen, og derefter rollespille, hvordan dragten bliver erhvervet ved en smule list.

Systemet er rigtig fint til filmisk heists, og det er heists, hvor karaktererne fremstår professionelle, og hvor vi på kort tid kan udtænke og spille en hel heist. Selvom Night’s Black Agents er et Gumshoe-system udviklet til efterforskning, så er systemet blevet løftet op til noget mere, hvor det egner sig godt til andet end blot investigation.

Næste gang er sæsonfinale. Det er sidste episode i første kvartet, og det skal blive spændende at se, om agenterne når frem til Wien og i sikkerhed.

Offentliggjort af Morten Greis

Historiker, etnolog, brygger, fægter, rollespiller, science fiction entusiast History and Ethnology, brewer and fencer, roleplayer and science fiction enthusiast

2 kommentarer til “Night’s Black Agents – The Zalozhniy Quartet del 6

  1. Jeg kan godt lide at der tilsyneladende er så god fremdrift i hver spilgang, og at spillerne er involveret i at skabe indlevelse (det er jo faktisk en form for fælles worldbuilding). Og I bruger reglerne rimeligt RAW – det gør det sjovt at følge med i. Ser frem til et potent klimaks!

    Liked by 1 person

Skriv, skriv, skriv

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: