[Dalen] XP-systemet Hemmeligheder og Alliancer

Min D&D-retro-klon bruger målrettede XP-systemer, og i Hinterlandet kommer belønninger hovedsageligt fra udforskningen af rum (for hvert rum udforsket opnås point, dvs. det tomme rum er også en kilde til XP), samt for at opleve undere, mysterier og fælder undervejs i udforskningen, og så en lille smule fra at slæbe skatte hjem til fæstningen fra hulesystemet.

I Dalen tæller udforsknings-systemet også, men pointene er langt færre, så der vil være point for udforskning af huler, men hovedindtægten kommer fra alliancer og hemmeligheder.

Alliancer

Løbende kan man høste XP for sine alliancer med personer, folk og grupper. Når man indgår i en alliance, som de socialt anerkendes i Kejserriget, kan man høste XP for alliancen, og vedligeholder man alliancen, giver alliancen nye XP udbetalinger.

Qua det tomme rum i Hinterlandet, som en kilde til XP, kan indledningen af forhandlinger til en alliance også være en kilde til XP.

photo (10)

Hemmeligheder

Besiddelse, erhvervelse og deling af hemmeligheder bliver kilde til XP.

  • Når man erhverver sig en hemmelighed, får man XP. Det kan være gennem gamle, glemt værker, gennem afpresninger og bestikkelse eller på anden vis samle dem op.
  • At besidde en hemmelighed (som man tidligere har erhvervet) giver løbende en udbetaling af XP, men kun hvis man afslører, at man besidder en hemmelighed, hvis indhold man ikke afslører.
  • Offentliggørelse af en hemmelighed giver XP, men derefter er hemmeligheden ikke en hemmelighed, og der er ikke flere XP fremover for den.
  • Muligvis kan XP erhverves på bare at gøre forsøget med at tilsnuse sig hemmeligheder. Forslag er velkomne.

Nu skal der så bare regnes på, hvor hurtigt man skal stige level, og hvor mange point hemmeligheder og alliancer på det grundlag skal give.

Offentliggjort af Morten Greis

Historiker, etnolog, brygger, fægter, rollespiller, science fiction entusiast History and Ethnology, brewer and fencer, roleplayer and science fiction enthusiast

3 kommentarer til “[Dalen] XP-systemet Hemmeligheder og Alliancer

Skriv, skriv, skriv

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: