Mekanikleg – D&D/Hinterlandet: Full Rest via soignering og kropspleje

Det følgende er blot en leg med mekanikkerne, og hvordan små ændringer kan påvirke dynamikken i spillet. I D&D 5th edition resettes karaktererne mere eller mindre via en Full Rest, som er en otte timers hvileperiode, hvor man får sin nattesøvn. Noget lignende sker i andre D&D-type rollespil, som f.eks. Hinterlandet.

Des sværere man gør det for spillerne at resette deres karakterer, des sværere bliver spillet for dem. Hvis Full Rest kræver mere end en nats hvile, bliver det mere vanskeligt at afsætte tiden til det, uden at man bliver forstyrret af omstrejfende væsner eller af plottets deadline.

Imidlertid kan Full Rest også komme til udtryk på andre måder, og her henter jeg inspiration fra blandt andet The Shadow of Yesterday (beskrivelse af mekanikken kan findes her), som har nogle uforlignelige ‘hvile’-mekanikker:

  • D&D 5th: For at opnå en Full Rest skal karakteren soignere eller kropspleje sig selv gennem bad, tøjrens, hårvask, manicure etc.
  • Hinterlandet: For at opnå effekten af en nats søvn, skal karakteren i stedet soignere eller kropspleje sig selv gennem bad, tøjsrens, hårvask, manicure etc.

Prøv at gøre det i vildmarken eller i en dungeon.

I min Tomb of Annihilation kampagne, hvor karaktererne rejser gennem den vilde jungle, bliver denne regel til en væsentlig udfordring for dem. Det bliver så meget vigtigere at etablere baser eller opnå gæstevenskaber hos de lokale junglefolk, så man kan opnå sin Full Rest. Havde vi ikke været midt inde i kampagnen, havde jeg nok allerede indført denne regel, som en del af spillet.

Kropspleje-reglen gør det også interessant i andre sammenhænge. Badehuse bliver eftertragtede, så eventyrere, der kommer hjem fra hulerne, vil straks søge mod badstuer og lignende. Det koster penge, og det er steder med mulighed for at opsamle rygter og høre, hvad der ellers sker i byen.

Ude i vildmarken kan man også tage chancen og tage den helt store omgang kropspleje. Måske kan eventyrerne finde en afsides lille sø, hvor de kan smide tøjet og bade forhåbentlig uforstyrret for en stund, inden renvaskede kan fortsætte deres eventyr.

Offentliggjort af Morten Greis

Historiker, etnolog, brygger, fægter, rollespiller, science fiction entusiast History and Ethnology, brewer and fencer, roleplayer and science fiction enthusiast

3 kommentarer til “Mekanikleg – D&D/Hinterlandet: Full Rest via soignering og kropspleje

Skriv, skriv, skriv

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: