Tomb of Annihilation – husregel: Shortrest afkortet

Regler i rollespil er værktøjer til at håndtere fortælleret, scenesætning, konflikterforløsning og mere til, og de kan med fordel tilpasses til de historier, man spiller, og til den spilstil, man har i sin spilgruppe. Derfor bruger jeg mange husregler i mine kampagner, og en af dem, som udstyres med husregler, er min Tomb of Annihilation kampagne.

Jeg har tidligere introduceret en række andre regler, senest for eksempel nerfed formularen Guidance og udskiftet den med rygklap, og nu kommer turen til Short Rest. Jeg har tidligere vendt og drejet emnet Short Rest, og dens varighed på en time, som er arbitrært og en klodset størrelse. Det ændres nu til følgende regel:

Short Rest

  • Short Rest tager 10 minutter. Kan højest foretages en gang i timen tre gange om dagen.

Short Rest har til formål at forny visse karakterers evner et antal gange om dagen, så evnerne er begrænset i, hvor mange gange de kan bruges i et encounter. Hvis spilleder ikke introducerer et tidspres i spillet, er der intet til hinder for, at der holdes en short rest efter hvert encounter. I praksis har vi ikke haft behov for at holde øje med antallet af short rests på dagsbasis, men der kommer mere koncentrerede dungeon crawling forløb forude, og der betyder antallet af Short Rests noget.

Variantreglen begrænser antallet af gange om dagen, så spillerne har en samlet mængde ressourcer at holde hus med, og de ved, hvor mange gange de kan trække på deres short rest-baserede evner. Begrænsningen til maks en i timen er hovedsageligt en in-game begrænsning for ikke at skabe aparte situationer.

Tomb of Annihilation kampagnens husregler

 

 

Offentliggjort af Morten Greis

Historiker, etnolog, brygger, fægter, rollespiller, science fiction entusiast History and Ethnology, brewer and fencer, roleplayer and science fiction enthusiast

One thought on “Tomb of Annihilation – husregel: Shortrest afkortet

Skriv, skriv, skriv

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: